Olivier De Meyer: verantwoordelijke Event–Team

Op driejarige leeftijd had hij de microbe al te pakken …

Olivier De Meyer is geboren te Gent op 25 april 1983. In 1998 startte hij Event–Team en vanaf zijn 15de levensjaar volgde hij verschillende musicalopleidingen.

Hij was reeds te zien in verschillende musicals: Annie, Kuifje, Dracula, Scrooge, ... .

Op televisie vertolkte hij enkele rollen in o.a. 'De Ridder', 'Echter verhalen: de kliniek', 'De buurtpolitie', een reclamespot voor Radio 1 en in juni 2014 was hij te zien in de bioscoopfilm 'Labyrinthus' als de vader van Marko.

Sinds 2003 neemt hij productieleiding in handen voor de shows en musicals van Event–Team.

Naast Event–Team studeerde hij in 2004 af als leraar lager onderwijs aan de Arteveldehogeschool te Gent en werkt hij als leraar in basisschool Sint–Bavo te Gent (4de leerjaar).

Elk seizoen opnieuw stelt hij het artistieke team van Event-Team vzw voor een grote artistieke en technische uitdaging met een familiespektakel.

Het 10–jarige bestaan van Event–Team werd in januari 2008 gevierd met 2 shows van ABBA GOLD – live in concert. In samenspraak met Karen Graham bedacht Olivier een nieuw showconcept voor The Dancing Queens Uk.

Olivier is de stuwende kracht achter Event–Team, samen met een artistiek team en technische crew om U tegen te zeggen. Tijdens de voorbije jaren spetterde het met de sprookjesachtige vertolking van ‘Hans & Grietje, de musical’, 'De Gelaarsde Kat, de musical' en 'Roodkapje, de musical'.

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Event-Team werd een groots opgezet 'SPROOKJESCONCERT' georganiseerd met o.a. Sita en Dorothy.

In oktober 2013 regisseerde hij tevens de succesvolle musical 'Vlucht' voor vzw Karthago.

In 2014 waagde hij zich aan iets meer avontuur met 'Arthur en de strijd en Camelot, de musical' en de hilarische komedie 'Wie slaapt er op de bank?' (met Tim Asselman en Dorothy Wuyts). In 2015 mocht het dan allemaal wat stouter met 'De zusjes Kriegel, de musical'. Een echte Vlaamse creatie!

Ook vorig seizoen werd een voltreffer met 'Assepoester, de musical' (meer dan 5500 bezoekers) en de tour van 'Nonsens, de musical' met in de cast o.a. Anne Mie Gils, Liv Van Aelst en Dorothy Wuyts.

Voor dit seizoen bij Event-Team vzw neemt hij de dubbele functie van productieleider en regisseur op zich voor de muzikale theaterkomedie 'Zo Mooi, Zo Blond'.